Ta chansen och delta i höstens Bokcirkel ”Väntesorg” av Anna Pella

Ta chansen och delta i RBU Skånes bokcirkel som avslutas med författarträff den 20 september.
Boken delas ut kostnadsfritt till RBU Skåne medlemmar. Är du inte medlem köper du boken av oss för 100 kr. Avgiften för att deltaga i bokcirkeln är 100 kr.

Varmt välkommen till en gemensam läsning av Anna Pellas bok Väntesorg.
Vi startar med en Afternoon Tea på Alice och Kattens chambre separée. Ni kommer att få varsitt exemplar av boken tillsammans med en kort presentation. Boken är episodisk och går att läsa snabbt, men samtidigt är den lite tung och
väcker minnen och frågor. För att skapa en bekväm och öppen atmosfär önskar vi öppna sinnen och respekt. Om något privat eller känsligt skulle komma upp stannar det inom gruppen.
Cirkelledaren kommer att föreslå ett schema som går att anpassa lite efter gruppens önskemål. Vi har läst ut boken senast den 20 september då Anna Pella kommer på författarbesök och vi får chansen att träffa henne.

Varmt välkommen med din anmälan till skane@rbu.se senast 20 augusti.
Betala 100 kr till: bankgiro 5426-7711 eller swisha 123 18 182 77

Läs mer om boken på:

https://vantesorg.se/

– dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss ta vara på livet. Medan det pågår.

Anna Pellas dotter Agnes tillhör en helt ny generation unga som kallas ”de nya överlevarna”. Men vardagen är skör och inte på något sätt självklar, och samhället står på många sätt oförberett när Agnes, som har en svår flerfunktionsnedsättning, nu blir vuxen.
Väntesorg är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes. Vi får vi följa Agnes under tonårstiden och när hennes föräldrar så småningom förbereder hennes flytt hemifrån samtidigt som Agnes försämrade andning påminner dem om att sanden i hennes timglas håller på att rinna ut.

Dagboken till Agnes är en berättelse om att leva med en extra grundton i livet, att ha ständig beredskap för det värsta, men samtidigt försöka försonas med vetskapen om att man kommer förlora sitt barn. En bok till alla som lever med väntesorg, står bredvid eller undrar hur det är. Det är hoppfull berättelse som påminner oss om att ta vara på livet. Medan det pågår.

Presentation av boken är hämtad från https://vantesorg.se/